Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@23:25:00 GMT

ترویج شعر علوی منجر به اشاعه عدالت در جامعه می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۵۳۷۳۹

ترویج شعر علوی منجر به اشاعه عدالت در جامعه می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی یک شاعر آئینی گفت: ترویج شعر علوی منجر می‌شود فضائل اخلاقی مانند عدالت علوی در جامعه اشاعه پیدا کند.

حجت‌الاسلام سید حسن مبارز در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با شعر علوی و ویژگی‌های آن اظهار کرد: معمولا اشعاری که در ساحت آستان مقدس اهل بیت(ع) سروده می‌شود، متناسب با اسامی بزرگوارانی که اشعار در خصوص آن‌ها سروده می‌شود، نام‌گذاری می‌شود تا به نوعی طبقه‌بندی و موضوع‌بندی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نمونه‌های این اشعار می‌توان به شعر علوی، شعر فاطمی، شعر عاشورایی توحیدی، شعر انتظار و... اشاره کرد.

وی با بیان اینکه شعر علوی پیشینه بسیار گسترده‌ای در تاریخ ما دارد، افزود: از همین رو کتاب جمع‌آوری شده اشعار علوی تحت عنوان «علی‌نامه» با مقدمه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی منتشر شده است. این کتاب این نظریه که اسلام با شمشیر به این سرزمین آمده را ابطال می‌کند زیرا شعر علوی یا علی‌نامه در زمانه‌ای که در بخش‌هایی مانند نیشابور، خراسان و... تعداد شیعیان عمدتا کمتر بوده، با عشق و ارادت سروده شده است. بنابراین این موضوع نشانگر این است که محبت به اهل بیت(ع) از گذشته وجود داشته و اشعار علوی نه بر حسب اجبار و الزام بلکه از روی ارادت و علاقه سروده شده است.

آنگونه که شایسته است، به موضوع غدیر در شعر پرداخته نشده است 

این شاعر آیینی تصریح کرد: بنابراین شعر علوی به مجموعه اشعاری گفته می‌شود که درباره ویژگی‌ها، مقام، منزلت و فضیلت امام علی(ع) سروده می‌شود که در ضمن آن گاهی موضوعات ولادت و شهادت ایشان نیز بیان می‌شود. شعر علوی هیچگونه محدودیتی از نظر قالب شعری ندارد و در تمام قالب‌ها سروده می‌شود اما علی‌نامه، خاوران‌نامه و... در قالب مثنوی و منظومه‌های بلند سروده شده است. با این وجود در دوره معاصر نیز اشعاری در قالب غزل، نیمایی، سپید، رباعی و... در خصوص امیرالمومنین(ع) سروده شده است.

مبارز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آنگونه که شایسته و بایسته است، به موضوع غدیر خم در شعر پرداخته نشده، لازم است که شعر علوی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.  

پس از انقلاب کارهای خوبی از نظر جمع‌آوری اشعار علوی صورت گرفته

وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی کارهای خوبی از نظر جمع‌آوری اشعار علوی انجام و دانشنامه‌هایی در خصوص امام علی(ع) نوشته شده است اما به نظر می‌رسد هنوز در ابتدای راه هستیم و راه طولانی و گسترده‌ای پیش روی ما قرار دارد.  

این شاعر آئینی در خصوص ظرفیت‌های موجود در شعر علوی تصریح کرد: شعر علوی حول شخصیت امیرالمومنین(ع) سروده می‌شود و حضرت جامع فضائل، سجایا و کرامت‌های اخلاقی است. به عنوان مثال عدالت حضرت علی(ع)، مطالبه‌گری حق، ساده‌زیستی حضرت و تلاش و کوشش ایشان در راستای احقاق حق از موضوعاتی است که در سرودن شعر می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. بنابراین پرداختن به شعر علوی صرفا پرداختن به شخص امام علی(ع) نیست بلکه فضیلت‌های اخلاقی و انسانی ایشان را نیز شامل می‌شود. ترویج شعر علوی منجر به این می‌شود که فضائل اخلاقی مانند عدالت علوی در جامعه ترویج پیدا کند.

در شعر علوی صرفا به سلوک و سیره حضرت اکتفا نکنیم

مبارز با اشاره به آسیب‌هایی که ممکن است در شعر علوی وجود داشته باشد، عنوان کرد: اینکه در شعر علوی تنها به مضامینی مانند ویژگی‌های فردی بدون توجه به سلوک و سیره حضرت اکتفا کنیم، از جمله آسیب‌های این حوزه به شمار می‌رود. به عنوان مثال اگر تنها قدرت حضرت علی(ع) را بیان کنیم، صحیح نیست و لازم است ضمن پرداختن به قدرت حضرت علی(ع) که در راستای احقاق حق استفاده می‌شد، به عطوفت، مهربانی ایشان با یتیمان و... نیز اشاره شود.

وی اضافه کرد: پرداختن به یک بعد از ابعاد شخصیتی حضرت به نوعی نادیده گرفتن سایر ابعاد وجودی و شخصیتی حضرت است؛ لذا بایستی تمام ابعاد شخصیتی ایشان مورد توجه قرار گیرد.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شعر آیینی شعر علوی شعر ادبیات آیینی حضرت علی ع عدالت سروده شده سروده می شود شعر علوی اشعار علوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۳۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است

مریم فکری: در حالی یک روز از سال که البته امروز است، روز کارگر نام‌گذاری شده که سال‌هاست وضعیت درآمد این جمعیت محل مناقشه بوده و عمده بهانه در سرکوب حداقل دستمزد کارگری، افزایش نرخ تورم عنوان می‌شود. در حال حاضر فشارهای مضاعف تورم بالای ۴۰ درصدی و وجود انتظارات تورمی نسبت به آینده در خصوص دست آورده‌های دولت در مهار تورم با توجه به عدم تحقق وعده‌ها و تجارب سیاست‌های دولت در کنترل و مهار تورم، آینده مبهمی برای جبران کاهش قدرت خرید کارگران برای سال‌های آینده در ذهن کارگران و دیگر حقوق بگیران ثابت به وجود آورده است.

در این شرایط، روش و سیستم تعیین دستمزد در شورای عالی کار در پایان سال ۱۴۰۲، عاملی شد که بیشترین گلایه برای کارگران بماند؛ به طوری که دستمزد ۱۴۰۳ کارگران بدون امضای نمایندگان کارگری مصوب شد و یک ضلع شورای عالی کار، از رقم تعیین شده که ۳۵ درصد بود، اقناع نشد.

بر همین اساس، شنیده‌ها حاکی از آن است که دادخواست ابطال دستمزد را به دیوان عدالت اداری تحویل داده شده است؛ اگرچه نمایندگان کارگری شورای عالی کار بعید می‌دانند که مصوبه مزد ۱۴۰۳ ابطال شود.

مصوبه مزد ۱۴۰۳ میان جامعه کارگری مشروعیت ندارد

در همین رابطه علی‌رضا میرغفاری، نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: مطابق با ۱۶۷ قانون کار که به ترکیب اعضای شورای عالی کار صراحتا اشاره کرده، مصوبه با اکثریت آرا ضمانت اجرایی پیدا می‌کند.

وی می‌افزاید: از آن‌جایی که تعداد اعضای گروه دولت ۴ نفر و کارفرمایی ۳ نفر هستند، مصوبه حتی بدون امضای گروه کارگری لازم‌الاجرا می‌شود، ولی به دلیل این‌که کارگران به عنوان بخش بزرگی از جامعه که سنوات گذشته هم روی بحث مزدی اعتراض‌های مختلفی داشتند و امسال هم مزد را امضا نکردند، مزد امسال اساسا مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است.

نماینده کارگران تصریح می‌کند: ولی از لحاظ قانونی و ساختار فعلی شورای عالی کار، مصوبه ضمانت‌اجرایی دارد.

میرغفاری در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که با توجه به این گفته شما، احتمال ابطال مزد ۱۴۰۳ کم است؟ می‌گوید: من خیلی بعید می‌دانم، مگر این‌که دیوان عدالت اداری به ماهیت مصوبه ورود کند؛ نه از لحاظ ساختار و عدم امضای گروه کارگری.

وی می‌افزاید: حداقل دستمزد مطابق با ماده ۴۱ قانون کار دو شرط دارد؛ یکی این‌که افزایش حداقل دستمزد مطابق با نرخ تورم باشد و دوم این‌که نیازهای یک خانواده که ابعاد آن را مراجع رسمی اعلام می‌کنند را تامین کند. حالا اگر از لحاظ ماهیت مصوبه ورود کنند، احتمال باطل شدن مصوبه شورای عالی کار وجود دارد؛ ولی اگر بخوانند از لحاظ ساختاری ورود کنند، مصوبه لازم‌الاجرا است.

بیشتر بخوانید: احتمال تغییر رقم دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ تقویت شد/ آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟

مزد ۱۴۰۳ چقدر از تورم عقب است؟

نماینده کارگران در شورای عالی کار در ادامه در پاسخ به این پرسش که مزد ۱۴۰۳ چقدر از تورم عقب است؟ می‌گوید: تورم اعلامی امسال، یعنی تورم منتهی به بهمن‌ماه که مرکز آمار اعلام کرده، ۴۲.۵ درصد و حداقل دستمزد تعیین شده، ۳۵ درصد بوده است. از طرف دیگر، سبد معیشت فاصله زیادی با رقم دستمزد دارد.

میرغفاری می‌افزاید: در حال حاضر با افزایش دستمزد برابر با تورم، نه متناسب با تورم، هم این عقب‌افتادگی جبران نخواهد شد.

وی تصریح می‌کند: طبق محاسبات ما در اسفندماه هزینه سبد معیشت برای یک خانواده با بعد ۳.۳ نفر ۲۱ میلیون و ۶۶۸ هزار تومان بوده است و با وجود این‌که صراحت قانونی داریم و ماده ۴۱ صراحتا اشاره می‌کند که باید سبد معیشت و نیازهای خانوار تامین شود که نشده، بنابراین اختلاف مزدی به‌گونه‌ای است که در مقابل نرخ تورم، کفاف نمی‌دهد.

فرمول تعیین حقوق تغییر می‌کند؟

نماینده کارگران در شورای عالی کار در واکنش به خبر وزیر کار درباره این‌که تعیین دستمزد به مجلس سپرده شود نیز می‌گوید: دولت با شعار مردمی وارد کارزار شده و مسوولیت قوه‌مجریه را برعهده گرفته که این تصمیم، صراحتا شعار دولت را نقض می‌کند.

میرغفاری تاکید می‌کند: کارگران به عنوان بزرگ‌ترین طبقه اجتماعی کشور، در کمترین نهاد و ساختاری حق رای و اظهارنظر دارند. یکی از کوچک‌ترین جاهایی هم که می‌توانند روی آن اعمال نظر کنند، شورای عالی کار است که یکی از وظایف شورای، تعیین حداقل دستمزد جامعه کارگری است.

وی تصریح می‌کند: حالا اگر دولت و یا خاصه، وزیر کار و برخی از دیگر وزرای دولت این عزم را دارند که این کمترین صدا و اظهارنظر را هم از مردم بگیرند که خب بحث جداگانه‌ای است و اساسا با مشارکت مردم برای آینده و تصمیمات خودشان، مخالفت می‌کنند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901349

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه نوعی امر به معروف است
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود