Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: از همان زمانی که در ایران شاعرانی چون فردوسی عزیز در وصف حضرت علی (ع) سرود «منم بنده اهل بیت نبی ستاینده خاک پای وصی» تا عصر حافظ شیرین سخن که می‌گفت «مردی ز کننده در خیبر پرس اسرار کرم ز خواجه قنبر پرس» تا همین شاعران معاصران چون شهریار که شعر نام آشنای علی‌ای همای رحمت را سرود شاعران بیشماری بودند که از عمق جان در مدح مولایشان شعر سرودند و قلم زدند و دل‌ها را با محبت علوی آشنا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستانه عید سعید غدیرخم پای صحبت یکی از همین شاعران ارزشمند در خراسان جنوبی نشستیم و از ایشان درباره غدیر و مولا علی (ع) در شعر فارسی پرسیدیم.

جعفر عباسی، شاعر، دکترای زبان و ادبیات فارسی و مدرس دبیرستان و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از حدود ۱۰ سال قبل به حوزه شعر و به ویژه شعر آیینی کار به صورت جدی روی آوردم.

مشکل گشای واقعی در شعر فارسی

وی که در جشنواره‌های متعدد ملی حائر رتبه‌های برتر شده است، بیان‌کرد: گرایش ایرانی‌ها به حضرت علی (ع) ریشه در مذهب و باورهای دینی آنان دارد که این موضوع در شعر و ادبیات نیز خود را نشان داده است.

این شاعر موفق خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه در ادبیات و شعر فارسی از حضرت علی (ع) با واژه‌هایی چون «شاه مردان» و «مشکل گشا» یاد شده است، گفت: اگر به اشعار فارسی نگاهی بیندازیم، درمی‌یابیم که ایرانیان به معنای واقعی حضرت را مشکل گشای در سختی‌ها دانسته و آن را تجربه کرده بودند.

عباسی با بیان اینکه حتی بسیاری شاهان و علمای ایرانی در وصف حضرت علی (ع) شعر سروده‌اند، اظهار کرد: در یکی از کتیبه‌های بارگاه حضرت در نجف اشرف نیز شعری به زبان فارسی با این عنوان درج شده است که «زائران درگهت را بر در خُلد برین می‌دهند آواز طبتم فدخلوها خالدین»...

وی بیان‌کرد: همه این موارد نشان می‌دهد شاعران ایرانی در ادوار مختلف تاریخ برای حضرت علی (ع) شعر می‌سرودند ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این موضوع رونق دو چندانی گرفت.

رونق شعر علوی بعد از پیروزی انقلاب

استاد زبان و ادبیات فارسی با تأکید بر اینکه بعد از انقلاب اسلامی شاخه شعری به نام شعر علوی در ادبیات فارسی به وجود آمد، ادامه‌داد: شاعران نیز در قالب‌های مختلف غزل و قصیده و …طبع آزمایی کردند و آثار زیبایی خلق شد.

عباسی بیان کرد: جنس شعر از کلمه و کلمه تأثیرگذارترین ابزار برای انتقال مفاهیم و از جمله مفاهیم دینی و ارزشی است.

وی با اشاره به اینکه در تاریخ نقل شده که در جنگ صفین حضرت علی (ع) به برخی از زنان شاعر اجازه حضور دادند، افزود: در کتاب الغدیر نیز علامه امینی فصلی را به معرفی شعرای غدیری و علوی اختصاص داده است.

این شاعر خراسان جنوبی گفت: به نظر من بعد از انقلاب شاعران گرانقدری چون احمد عزیزی، سید حسین حسینی و قیصر امین پور، قزوه، استاد مجاهد و … اشعار بسیار خوبی درباره امام علی (ع) سرودند.

وی با بیان اینکه یکی از شعرایی که ابیات بسیار خوبی در وصف مولا علی (ع) دارد، آقای حمیدرضا برقعی است، یادآور شد: کتاب تَحیر ایشان زوایای ناگفته زندگی حضرت را در قالب شعر معرفی کرده و از این جهت حائز اهمیت است.

عباسی با اشاره به تأثیرگذاری شعر در فرهنگ غدیر و معرفی امام علی (ع) به جامعه یادآور شد: همه مخالفت‌هایی که حاکمان جور با شعرای علوی در طول تاریخ داشتند نشانگر تأثیر ادبیات بر فرهنگ مردم بوده است.

فرهیخته اهل شهر و ادب گفت: اگر خون شاعران دوستدار حضرت علی (ع) چون «ابن سکیت» و «کمیت» به زمین ریخته شده به واسطه هدایت گری بوده است که در راستای معرفی جبهه حق داشتند.

کد خبر 5539096

منبع: مهر

کلیدواژه: شعر امام علی ع عید غدیر خم بیرجند کرمانشاه بوشهر ویروس کرونا حجاب و عفاف عید غدیر خم آمار کرونا خطبه های نماز جمعه اردبیل عفاف و حجاب خراسان رضوی شیوع کرونا مشهد شیراز حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۸۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود

به دعوت وزارت فرهنگ، آموزش و پرورش و علوم ارمنستان هیاتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور امروز (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت) به منظور آشنایی با روند آموزش زبان فارسی در مدارس ارمنستان، به همراه آرتور مارتیروسیان معاون وزیر فرهنگ آموزش و ورزش ارمنستان از مدرسه دولتی ۳۵ ارمنستان با حدود ۲ هزار دانش آموز به‌عنوان یکی از مدارس فعال در بخش فارسی‌آموزی دیدن کردند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانش‌آموزان فارسی‌آموز را سفیران فرهنگی دانست و گفت: گزارش و مشاهدات در زمینه دانش‌آموزان فارسی‌آموز این مدرسه حاکی است که مردم ارمنستان با مردم ایران روابط دیرینه فرهنگی دارند و به‌عنوان دوست و برادر در کنار یکدیگر هستند.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور افزود: در زمینه تقویت آموزش زبان فارسی در ارمنستان تلاش می‌کنیم و از وزارت علوم و فرهنگ ارمنستان به دلیل ایجاد فضای مناسب آموزشی برای فارسی‌آموزان تقدیر کرد.

وی ابراز امیدواری کرد در پی فرصتی که برای فارسی‌آموزان ارمنستان ایجاد شده، در آینده شاهد توسعه روابط دو کشور و گسترش فرهنگ ارمنستان و ایران باشیم.

مارتیروسیان، معاون وزیر فرهنگ ارمنستان با تشکر از رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور به دلیل بازدید از مدرسه ۳۵ گفت: زبان فارسی از زبان‌های مورد علاقه مردم ارمنستان است و در وزارت علوم تلاش خواهیم کرد موانع موجود در زمینه فارسی‌آموزی برطرف شود و از هیچ تلاشی برای تقویت آموزش زبان فارسی فروگذار نمی‌کنیم.

مدیر مدرسه ۳۵ هم از حضور ایمانی‌پور و همراهان وی در این مدرسه ابراز خرسندی کرد و گفت: این دیدار به‌طور قطع موجب تقویت روابط و ایجاد شوق و انگیزه در دانش‌آموزان فارسی‌آموز ارمنستان به‌ویژه این مدرسه می‌شود.

وی با تشکر از جمهوری اسلامی ایران و سفارت و رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان برای حمایت از آموزش زبان فارسی، خاطرنشان‌کرد: کلاس آموزش زبان فارسی به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران تجهیز شده و کتاب‌های آموزشی امسال برای دانش‌آموزان به دست مدارس رسیده است.

مدیر مدرسه ۳۵ ابراز امیدواری کرد که در روند آموزش زبان فارسی در زمینه کمی و کیفی ارتقای چشمگیر ایجاد شود.

مدرسه ۳۵ در منطقه «اربونی» با یک‌هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز، یکی از مدارس فعال ارمنستان در حوزه آموزش زبان فارسی است که ۳۵۰ دانش‌آموز آن در مقاطع پنجم تا نهم زبان فارسی را به‌عنوان زبان رسمی فرا می‌گیرند.

برپایه این گزارش، حجت‌الاسلام ایمانی‌پور با اجرای برنامه‌های فرهنگی توسط دانش‌آموزان مورد استقبال قرار گرفت، سپس سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و سرود ملی ارمنستان توسط دانش‌آموزان این مدرسه اجرا شد.

اجرای نمایش آثار سعدی به‌ویژه حکایت‌های گلستان سعدی توسط ۲ نفر از دانش‌آموزان مدرسه ۳۵ از دیگر برنامه‌های این بازدید بود.

تومانیان یکی از نویسندگان ارمنستان نیز یکی از حکایت‌های گلستان سعدی را نمایش‌نامه‌خوانی کرد که به‌ویژه شعرخوانی او مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تیم شطرنج مردان ایران نایب قهرمان شهرهای آسیا شد